RSA-beveiligingstoken en RSA-beveiligingspincode: uitleg en instructies bij activeren, inschakelen, wijzigen en uitschakelen van de feature

De RSA-beveiligingstoken is de beste manier om je account te beschermen.

Het is niet meer mogelijk om RSA-tokens te bestellen. We werken echter aan andere beveiligingsalternatieven.

Kijk hier voor informatie over onze andere beveiligingsfeatures.

Wat is een RSA-beveiligingstoken?

De RSA-beveiligingstoken is een klein apparaat dat, zodra het is geactiveerd, uniek is voor je account. Het verhoogt de beveiliging van het inloggen naar een authenticatieproces op basis van twee factoren.

De twee elementen voor authenticatie bestaan uit iets dat je weet (een wachtwoord en een pincode), en iets dat je hebt (een RSA-beveiligingstoken).

Als de token is ingeschakeld, moet je elke keer als je inlogt je wachtwoord, pincode en de cijfers die op je RSA-beveiligingstoken worden weergegeven invullen. Deze cijfers veranderen elke 60 seconden, wat helpt om je te beschermen tegen keyloggers en ervoor te zorgen dat niemand zonder toestemming kan inloggen op je account.

Hoe activeer ik mijn token en creëer ik een RSA-beveiligingspincode?

Log in op je account en volg deze stappen:

• Website: 'Account' → 'Instellingen' → 'RSA-beveiligingstoken' → 'RSA-beveiligingstoken activeren'
  • Computer: 'Instellingen' → 'Accountgegevens' → 'RSA-beveiligingstoken' → 'RSA-beveiligingstoken activeren'
  • Mobiele app: 'Account' → 'Inloggen en beveiliging' → 'RSA-beveiligingstoken' → 'RSA-beveiligingstoken activeren'
  1. Volg de instructies op het scherm.
  2. Vul het serienummer van de RSA-beveiligingstoken in als hierom gevraagd wordt en druk op 'Volgende'.
    • Het serienummer staat op de achterkant van de token en heeft negen cijfers.
    • Het serienummer van de token is op de sticker gedrukt en op de token gegraveerd.
  3. Lees de uitleg over de beveiligingscode en druk op 'Volgende'.
  4. Creëer een viercijferige pincode. Dit is het eerste deel van de beveiligingscode. Druk dan op 'Volgende'.
  5. Vul je beveiligingscode in - dit is de viercijferige code die je hierboven hebt gecreëerd, gevolgd door de zescijferige code die momenteel in het display van je RSA-beveiligingstoken wordt weergegeven:
    • RSA-beveiligingspincode (je geheime pincode, 4 cijfers) + tokencode (de cijfers op het scherm van de token, 6 cijfers) = RSA-beveiligingscode (10 cijfers)
  6. Druk nadat je je tokencode hebt ingevuld op 'Volgende' om je RSA-beveiligingstoken te activeren.

Nu je je RSA-beveiligingstoken hebt geactiveerd, moet je de token inschakelen om in te loggen.

Hoe schakel ik mijn RSA-beveiligingstoken in?

Log in op je account en volg deze stappen:

• Website: 'Account' → 'Instellingen' → 'RSA-beveiligingstoken' → 'RSA-beveiligingstoken inschakelen'
  • Computer: 'Instellingen' → 'Accountgegevens' → 'RSA-beveiligingstoken' → 'RSA-beveiligingstoken inschakelen'
    • Vink het vakje 'RSA-beveiligingstoken inschakelen' aan.
  • Mobiele app: 'Account' → 'Inloggen en beveiliging' → 'RSA-beveiligingstoken' → 'RSA-beveiligingstoken inschakelen'

Vul dan de gevraagde informatie in het dialoogvenster in. Dit weerhoudt anderen ervan je verbeterde accountbeveiliging aan of uit te zetten zonder jouw toestemming.

Wacht op bevestiging dat je nieuwe inloginstellingen actief zijn. Je ontvangt ook een bericht dat bevestigt dat je inloginstellingen gewijzigd zijn.

Kan ik mijn RSA-beveiligingspincode wijzigen?

Ja. Log in op je account en volg deze stappen:

• Website: 'Account' → 'Instellingen' → 'RSA-beveiligingstoken' → 'RSA-beveiligingstoken activeren'
  • Computer: 'Instellingen' → 'Accountgegevens' → 'RSA-beveiligingstoken' → 'RSA-beveiligingstoken activeren'
  • Mobiele app: 'Account' → 'Inloggen en beveiliging' → 'RSA-beveiligingstoken' → 'RSA-beveiligingstoken activeren'

Vul daarna het serienummer op de achterkant van je token in, kies je nieuwe RSA-beveiligingspincode en druk op 'Volgende'.

Vul het RSA-wachtwoord in, inclusief de nieuwe RSA-beveiligingspincode.

Wacht op de bevestiging dat de server je wijziging heeft geaccepteerd.

Hoe schakel ik mijn RSA-beveiligingstoken uit?

Log om je RSA-beveiligingstoken uit te schakelen in op je account en ga naar:

• Website: 'Account' → 'Instellingen' → 'RSA-beveiligingstoken' → 'RSA-beveiligingstoken uitschakelen'
  • Computer: 'Instellingen' → 'Accountgegevens' → 'RSA-beveiligingstoken'
    • Vink het vakje 'RSA-beveiligingstoken inschakelen' uit en kies 'Toepassen'.